De beslommeringen van een ligfietsende levensgenieter

De passie

Soms sta je stil in verwondering. De god van de tijd wordt ook in drie punten behandeld. “Halleluja” ben je geneigd om te zeggen. Dat klinkt even degelijk? Al vaker kan de bijbel je versteld doen staan. Paulus bv. had het goed door. Die keek ook om zich heen. En had door wat een sporter allemaal moest doen om de lauwerkrans te verdienen. Soms sta je inderdaad even stil bij de god van 2006. Voorbeschouwing, tussenzang-voorzien van een korte meditatie over de eerste helft en opgeleukt met sterreclame- en daarna ook nog eens een flinke nabetrachting. Deze wereld heeft goed door hoe het vroeger in de diensten toeging. Bij de tussenzang kreeg je een pepermuntje. Nu wordt je al gewaarschuwd om de chips en borrelnootjes en vooral ook je lekkere biertje te pakken. Men kan uren door praten over de heiligen van deze tijd. De geweldige passes, de kopstoot of het buitenspel. Ook de beslissingen van hogerhand worden soms op een knetterharde wijze verwezen “als niet van deze tijd”. Verkeerd beoordeeld, compleet mis etc. Neen, vaak komen de leden van de drieeenheid in het zwarte pak er slecht af. ’t Is duidelijk, de leiding deugde weer eens niet.
Ik word er stil van. Een predikant, een voorganger, een zangleider of evangelist kan terecht jaloers worden over zoveel passie. En wat een zangkoren! Maar ook hier blijft de tijd volgens mij wel stilstaan. De nieuwe berijming is bepaald niet doorspekt met eerbied maar staat helaas maar al te vaak bol van minder net gescandeer. Allerlei coaches langs de kant, geleerde heren op de tv en in de krant die het allemaal veel beter wisten..
Ik kan mij niet heugen dat er zo lang en zo oordeelkundig (?) wordt doorgesproken over onze predikheren en hun arbeid.
Vaak is het commentaar met een minder positieve strekking. Inderdaad. Ook hier zijn vele “bet(er)weters”, deskundigen of ervaringsdeskundigen.. We kunnen van de wereld nog heel wat leren.
De driepunten diensten van deze tijd zijn niet alleen op zondag, maar ook op dinsdag en op woensdag en op donderdag en de afdeling zevende dagadventisten, de vroegere amateurs die tegenwoordig kennelijk ook al flink worden betaald, ze plukken allen uit de ruif van DE GROTE PASSIE. KONING? VOETBAL!
Als ik er zo over nadenk dan wil ik eigenlijk het volgende:
‘K wil de preek op video-band. Met voorbeschouwing.Een paar deskundigen erbij, maar ook een paar schreeuwlijkers die “het altijd beter weten”. Met nabetrachting. Enne, oh ja, in de pauze een lekkere bak met hartige hapjes……….
Misschien dat we in de “tempel” dan ook eens hartgrondig gaan zingen.
Het is pasen geweest. We hebben toch de mooiste “wedstrijd” met DE OVERWINNING meegemaakt?
Halleluja.

Vorige

Zwerven 3

Volgende

Effe weg van de snelweg

 1. nou dat is zeker een doordenkertje pa! Prettig geschreven overigens. Of het de mooiste wedstijd was weet ik niet – in ieder geval m.i. de best gevierde overwinning allertijden! En terecht šŸ™‚

  Halleluja!

 2. kweet 't niet

  U hebt meer passie in uw lijf dan dat ik voor mogelijk had gehouden. Beetje scherp van de tongriem sir. Laat alle bonders het niet te bond maken. Dit hebt u vast niet aan uw predikbaas voorgelegd. Kerrukelijke tucht wordt ook al niet meer toegepast. Ik weet het allemaal zo net nog niet of zoiets kan. Maar ik kijk wel uit naar dit soort schrijfwerk.

 3. hgh

  Here is intresting people… Lets talk!

  http://xanax15.pisem.net/

 4. What’s your problem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén