Jawel. Weer eens wat anders. Anders zou het saai worden. Worden tegenwoordig nog al eens woorden misbruikt, vandaag ben ik met stomheid geslagen en kom woorden tekort. Het en hut.

Wij kijken en luisteren vooral vaak naar de Belgische zenders. Onvoorstelbaar en onvoorspelbaar worden woorden en zinswendingen gebruikt die wij slechts met schaterlach in ons opnemen. Woorden die wij allang in het Engels hebben verminkt worden door onze Belgische buren op een fantastische manier de ether in gekieperd. Maar daar gaat h’t nu niet om. Het gaat om “hut”. Onze Belgen hebben veel moeite met het “ ha” en dan de eerste letter. Maar vanavond was er een leuke dame die het woordje “het” uitspreekt als “hut”.

“Het” wordt op deze wijze “hut”. En vrouwlief zegt heel simpel: je vader gebruikte “hut” ook voor “het”. Ik ben slechts met stomheid geslagen. Ik weet “ut” niet meer. Ik kan me er niets van herinneren? Wie wel?