De beslommeringen van een ligfietsende levensgenieter

Wijze mannen en “Huisvrouwen”.

De gemeenteraad van Harmelen was bijeen. Wij spreken over de datum van 22 december 1953. Wijze mannen. Neen, vrouwen maakten  geen deel uit van de overpeinzingen van de raad. Geen vrouwen. Of toch wel? In Harmelen spreekt de voorzitter van de raad uit dat “Er worden goede huisvrouwen gevormd, waaraan grote behoefte bestaat”. En dus is de bouw van een RK landbouwhuishoudschool dan ook dringend gewenst. Kijk, bestuurders met visie.

Kom daar nog eens om. Een voorstel om de handel voor de besluitvorming nog eens een maandje aan te houden wordt zelfs niet eens meer door de raad overwogen. Gewoon: pats, verwerpen zo’n voorstel en gelijktijdig concluderen dat de raad dus daarmee uitspreekt dat het voorstel van burgemeester en wethouders is aangenomen. En hiermee wordt dan uitgesproken dat men in principe besluit tot de bouw van een rk.landbouwschool.

Goede huisvrouwen rechtvaardigen de bouw van een school. We hebben er grote behoefte aan. Aan die “goede” huisvrouwen wel te verstaan.

Een snugger raadslid opperde later of er eigenlijk wel was gestemd! Maar ja, die zal thuis wel op de kop hebben gekregen.

Vorige

Harmelen

Volgende

Wijze mannen

 1. Hallo Pieter, het zou zo maar kunnen dat ëén van deze wijze mannen. T van Oosterom senior was. ,want die heeft ook een tijd in de gemeenteraad gezeten. ik weet alleen niet wanneer.
  Is dit ook via computer te achterhalen, en waar moet ik dan zoeken.
  Leuk artikel overigens.
  O ja , zag ik een bedelaar gisteren avond met zijn hoed in de hand staan bij de uitgang van de kerk?
  Zou de crisis al toegeslagen zijn in Harmelen ? en komt de ruilhandel al in zicht.?
  Groeten ,
  Teus van Oosterom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén