Ontmoedigd door het vele missen van allerlei gedierte liep de grijze heer in het mooie Nunspeetse bos. Gemaakt gelukkig, de weerstemperaturen waren beslist niet onaardig, deed hij mij voorkomen dat het best wel aardig weertje was voor het maken van een wandeling. Een prachtige Swarowski kijker bungelde om zijn nek, een schitterende outdoorjas omhulde het heerschap en schoenen cq laarzen waren beslist van zeer goede kwaliteit. Neen, mijnheer had helaas geheel geen wild gezien. Mijn wilde blik in de ogen verried waarschijnlijk dat mijn kennis ondanks rode jas, wilde hond en uitgelaten ega, groot was. Enfin, bevestigend hebben wij geantwoord. Het was schitterend om nog even lekker weg van de snelweg te zijn. De wonderschone bossen van Nunspeet hebben ons altijd al de nodige inspiratie gegeven en ook vandaag zou het vast wel lukken. Neen, hij had niets gezien. Maar wij wel. Ineens zag ik twee mooie reeen lopen door het groen. Voorzichtig heb ik meteen mijn hond vastgemaakt. De windrichting was gunstig zodat nog niet direct alles en iedereen het op een lopen zou zetten. Voorzichtig naderden wij de plek waar de beesten het pad waren overgestoken. Als door een wesp gestoken zetten onze Kyra de haren overeind, de neus in de lucht, de spieren werden aangespannen: kortom er was geen land meer mee te bezeilen. Toen we door liepen werden we bijkans van de sokken geroust. De beide edele dieren keken verschrikt op. En stapvoets, wonderlijk eigenlijk maar vermoedelijk vanwege de windrichting stiefelden ze naar het vrijere veld. U begrijpt deze ontmoeting gaf genoeg plezier. Zomaar weer twee van die schitterende dieren. Vlakbij en wellicht zelfs op de foto. Dat zal de tijd leren, omdat de afstand natuurlijk met een kleine digicamera een beetje teveel en te ver was.
Tijdstip is belangrijk om wild te ontmoeten. En prachtig als je een kijker van ettelijke duizenden(?) euro’s om je hals hebt hangen. Hang de hals niet uit. Ga niet te vroeg op de middag of vroeg in de ochtend en wilt u wild zien? Of kijk dan bijvoorbeeld in de spiegel. Lukt natuurlijk ook. Wilt u wilde ontmoetingen dan zult u vermoedelijk iets anders moeten zoeken. De bossen van de Veluwe? Zo gek nog niet.