De beslommeringen van een ligfietsende levensgenieter

Schrik

Zoals gemeld ontstond er een schrikreactie (zie verhaal bloed). Want hoewel hetl even voornamenlijk bestaat uit overleven, moet ook aan het geestelijke deel van ons bestaan, en niet het minste, aandacht worden besteed. Vandaag de dag het ik een oudje uit de kast getrokken. Een korte dagelijke overdenking van een groot geleerde. Alhoewel dat in sommige geschriften ook wel weer wordt betwist, mag ik als rechtgeaarde protestant toch graag deelgenoot worden van de gedachten van een kanunnik uit Windesheim. Al een echt oudje, maar niet minder de moeite waard om te lezen, bemediteren, te lezen en te overdenken. Ik weet ook echt niet of er verschil bestaat tussen al die woorden, als de bedoeling maar duidelijk is.
En wat lees ik?
“Breedsprakigheid stilt geen hongerige ziel; maar wie naar het goede streeft, wordt geestelijk verkwikt en een zuiver geweten geeft groot vertrouwen op God.”
Dus stop ik voorlopig eens even…….met alle breedsprakigheid.

Vorige

Bloed

Volgende

Roos

  1. Nou – en daar kan je het dan voorlopig maar mooi mee doen! 🙂

  2. De breedsprakigheid is niet bepaald alleen van toepassing voor mij. Wie de schoen past…, is het spreekwoord. Dus, bedoeld is “Wie”.

  3. Jij in ieder geval 😉

  4. Good day, A really occupying document. Continue it up.

  5. I’ve been here a few times and it appears like your articles get much more informative each time. Maintain it up I enjoy reading them.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén