De beslommeringen van een ligfietsende levensgenieter

Roos

Je hebt roos. Je hebt rozen en rozensoorten. Netelroos of gordelroos. Dit soort rozen mag je niemand toewensen. Dat doe ik ook niet. Maar in de tijd tegen valentijn begin je natuurlijk wel eens na te denken over de roosjes en mijn roosjes. Rozegeur en maneschijn. Maar een kennisje van me, een heel aardige collega, dat zal ik maar verklappen, was dus door een roos geveld. En dit was dus helemaal geen leuke roos. Netelroos. Pijnlijk maar waar. Wat was ik dan ook erg blij haar weer terug te zien. Als een roosje tussen de rookwolkjes. We hebben inmiddels geleerd van haar. Rozen verwelken bloemen bestaan, de waardering voor collega’s die blijft dus bestaan. Fijn dat een pilletje toch wonderen kan doen. Fijn dat er wolkjes van genot van medicie zijn die weten waar Abraham zijn pillekes vandaan haalt. Nou geef ik haar dan maar een virtuele roos. Met deze roos kan ze de dagen voort. Tenslotte zegt men ook nog het volgende: het leven gaat niet over rozen. Nou, daar denk ik geheel anders over. Je moet nl. weten dat rozen bestaan uit hele lange stengels met heel veel doorns. Levenskunst is, om die doorntjes te ontwijken, te genieten van de voortgang wetend dat dat wat voor je ligt een wonderschone bloem is. Balancerend langs de stekels op weg naar de bloem die wij roos noemen. Nu het echter bijna avond is, wij allen wat rozig worden, denk ik nog even na over de schoonheid van een roos. Gele rode roze…….
Straks slaap ik als een roos. Maar als ik ga dromen van rozen dan blijkt het toch weer dat dromen bedrog zijn. Zijn rozen nu ook bedrog?

Vorige

Schrik

Volgende

Daan

  1. Een bedrieglijk roze vertelling over rozen vadertje… Hoe kan een mens nu nog een zinnig commentaar leveren? Het ziet er niet zo rooskleurig uit met dit soort berichtjes. Beetje in de war?

  2. Tja je moet wel zinnig zijn om een zinnig commentaar te leveren. Als je bij zinnen bent zal het wellicht lukken. Zinloos, zo’n opmerking!

  3. Carin Koedam

    Beste Pieter,

    Noooooooooit gedacht dat van mijn netelroos nog zo’n mooi verhaal op zou leveren! De hele situatie was eerder netelig dan rozig. Zeer bedankt voor jouw virtuele roos en sympatieke woorden. Ik zal ermee pogen de dag door te komen en mijn lange reis naar het thuishonk te ondernemen.
    Als je uitgeslapen bent hoop ik meer te lezen van jouw creatieve breedsprakigheid omdat ik denk dat deze momenteel enigzins in het gedrang is. Maar dat is mijn donkerbruin vermoeden, lichtblauw idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén