De beslommeringen van een ligfietsende levensgenieter

Groene Hart

Groene Hart?

Vanmorgen zag ik dat er een ernstige indigestie optrad. Deze middag was het opnieuw raak. De Aorta van ons heilig groene hart (de A12) dreigt volkomen dicht te slibben. Weinig Groen. En een warm kloppend hart bestaat alleen maar bij de “plannenmakers” voor het aantrekkelijk maken van een verstedelijkt en volkomen dichtgeslibd gebied.

Ernstige cardiologische problemen. Maar de planologen hebben daar kennelijk geen boodschap aan. Ook zou er ooit een rond of randweg komen. Kijk dat zijn natuurlijk gewoon “Bypases” die niet leiden tot een extra oplossing maar tot lijden. Har(t)d geruis c.q. geraas van de snelweg,  steeds meer overkomende vliegtuigen, plannen tot het volbouwen met een paar duizend extra woningen richting Utrecht?

Hoe komt men toch tot die onzinnige uitspraak van een “groen hart”? Een ernstig hartprobleem. En blijkbaar niet alleen hartprobleem maar ook een gehoorprobleem, het zit nu ook tussen “de oren”. Want luisterden de plannenmakers eigenlijk wel naar al die aktiegroepen in het verleden? Ook nu worden we weer uitgenodigd om in te spreken over een attractieve voorziening van een recreatiefbos aan de zuidkant van ons dorp. Eigenlijk is het veel beter maar eens te beginnen met? Een geluidswal. Als het plan om richting Utrecht alles vol te plempen met woningen om zeep is geholpen,  zou het mij niet verbazen dat dan het volgende plan uit de kast wordt gerukt om richting Woerden te gaan bouwen. ’t Schiet al aardig op. Groene hart? Fabeltje. Tenzij men bereid is te erkennen dat we een hard hartprobleem hebben. ’t Kost wel veel stress. Er is ook al gevochten tegen windmolens. Echt waar. Dat hebben de mensen dan nog wel gewonnen. Die komen er niet. Maar ’t blijft desniettegenstaande kennelijk steeds vechten tegen de bierkaai van de plannenmakers en verkopers van het “ecologisch Groene Hart”.
Wel heb ik nog suggesties. Men kan natuurlijk altijd in het mooie recreatieve bos bij de bankjes die uitkijken over al het schitterdende scheurende blik een paar van die hartmassageapparaten plaatsen. En oh ja, doe er wat oordopjes en een mondkapje bij! Als dat gaat gebeuren draag ik het plan voor om op te nemen in de Canon van het Groene Hart. Maar wel opschieten anders is het G.H. aan een hartstilstand overleden….

Vorige

Familie van de Poll

Volgende

De organist

  1. Ja, ja, we zijn hart op weg ons mooie land te verkloten.
    Wat kunnen we nog doen?
    Wat kan de mens de auto uit krijgen en het OV te pakken?
    Misschien moet het auto rijden inderdaad maar zo duur worden gemaakt dat alleen de echte rijken zich het nog kunnen veroorloven!
    De ultieme oplossing??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén