De beslommeringen van een ligfietsende levensgenieter

kiep dzem rolling

Wonderlijk dagje meegemaakt. Fantastisch dagje meegemaakt, met vriend Teus en zoon en neefje een dagje toeren over de Veluwe. Wat een fantastisch landschap. De geur van beuken, zwijnen, en benzine hadden een wonderlijke werking op mijn gemoed. De soldateske vrienden en vriendinnen!!!, jawel, oude en jonge dames, gekleed in militaire outlook maakten er een geweldig dagje van. Oude mannen die gek doen. Mannen die wel “kind” lijken maar er gewoon van genieten. Eigenlijk op een na, verder geen wanklank gehoord. Prachtig weer, fantastisch leuke zandweggetjes, glooiend landschap heerlijk windje met verrukkelijk eten, koffie en ander lekker spul. Denk je nu dat men soldaatje aan het spelen was? No way. Wel in de “look” maar gewoon genieten van de motoren, jeepjes en hoe die mooie bakken ook allemaal heten. Ik plak er wat foto’s bij. Zo mogelijk een filmpje.Lekker sfeertje en gewoon gezellig weg van de snelweg. Weer eens wat anders.

Ik zeg maar zo: kiep dzem rolling mensen. Ik blief het wel deurvertellen. De Veluwe: kan eigenlijk niet beter. Met dank aan allen die mij een geweldig dagje uit hebben bezorgd.

Vorige

Momentje

Volgende

Het Groene Hart

 1. Teus van Oosterom

  Hallo Pieter,, maar goed dat we niet door Doornspijk gekomen zijn, anders had je wel uitgestapt denk ik.En hadden we zonder Pieter richting Groene hart moeten gaan. maar ja samen uit samen thuis, na een geweldige dag op de Veluwe.
  Ik ga je wel beter leren begrijpen wat betreft de liefde voor dit schitterende natuurgebied, maar ja die zwijnen die zomaar je tentje om kunnen kukelen, br. br, br en nog eens br. blij dat ze bij ons in het groene hart de varkens in het hok hebben opgesloten, en ze smaken nog heerlijk ook die karbonaadjes.
  Vooruitstrevend zijn ze wel in het Groene hart, wat dat betreft.
  Ik slaap maar liever in mijn eigen bedste naast mijn geliefde, en droom van de Veluwe met zijn vriendelijke mensen. maar ja als ik wakker wordt en uitzie over de prachtige uitgestrekte weilanden, met zijn eindeloze mooie rechte sloten, die door noeste arbeid in het verleden zijn ontgonnen en aangelegd.
  Denk ik ,Petje [ baret]af voor deze ondernemers mentaliteit,in het verre verleden.
  Ze deden het toch maar met de schop en de kruiwagen.
  Waar wij nu nog voordeel van hebben.
  Dus Pieter blijf maar bij ons, en hou het maar alleen op kamperen, maar je moet wel wacht lopen in de nacht als je vrouwtje ligt te slapen met al die zwijnen, die daar ongestoord de zaak vernielen.
  Waar een dagje uit toch goed voor kan zijn, fijn dat je het naar je zin gehad hebt. groeten Teus

 2. Ach, een gemiste kans. Tijdens het toeren in de jeep is het zo moeilijk om te vertellen hoe hard de Veluwenaar heeft geploeterd om er enige ordening te scheppen in de chaos van de natuur. De boertjes in het Groene Hart moesten slechts hun varkens “kooien”, de Veluwenaar moest heel hard klooien om de bossen enige vorm en aanzien te geven. En zoals onze Teus gezien heeft, het is het bewonderen waard. En wachtlopen voor de varkens doe ik niet, ik roep alleen maar: wegwezen anders kom ik hier weer wonen.
  Een pracht belevenis om eens in de Willy Jeep te kunnen genieten van mijn geboortegrond. Blij dat hij begrijpt dat mijn verlangens op juiste wijze tot uiting worden gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén