“Of in de coalitie of opstand van het volk”

Wonderlijke wereld. Je moet maar durven. Schreeuwen, tekeer gaan, mensen beschadigen,wegzetten, kortom een geweldig grote bek en geen vrienden.Wel willen deelnemen aan een coalitie. Het zou aan niemand uit te leggen zijn als dit niet gebeurt. En zo niet: opstand. Oh ja, het gepeupel. “Het volk”. Lekker dreigen met “opstand”. Jammer dat de democratie niet geleerd heeft van de geschiedenis. Jammer, dat “het volk” weer wegloopt met een schreeuwer. Er kennelijk weer wild van wordt.
Het valt best uit te leggen.
We hebben helaas al eens eerder meegemaakt dat die blonde schreeuwlelijk de onderbuikgevoelens heeft gemasseerd. En ja, ze hebben “ook meegeregeerd”. Oei, die Geert. Vrienden heeft hij er niet meegemaakt en nu, opgestoken door de virtuele stemmencijfers van de elitaire mannetjesmakers van de kiezerspeilingen, begint hij al te dreigen met “opstand van het volk” als meneer niet mag mee regeren.
Oh ja, ik ben opstandig. Ik baal van die schreeuwlelijk die geen verantwoordelijkheid neemt voor beleid. Met wie moet hij regeren? Dat zal toch in een vorm van samenwerken moeten. En met zo’n brulboei, die een ieder die hij tegenkomt, met uitzondering van Henk en Ingrid (maar die zijn de laatste tijd al helemaal niet meer in beeld) tegen de schenen schopt valt slecht soep te eten laat staan samen besturen. Dat is de uitleg. Simpel, meneer wordt gewoon niet gepruimd omdat hij zichzelf “stinkend” heeft gemaakt.
Dus dreigen we met “opstand van het volk”. Klopt helemaal, ik word van dit soort types erg opstandig. En ik zal zo opstandig zijn dat ik nog liever een D…60-er zou stemmen dan Wilders en zijn kornuiten. Waar zou hij trouwens zijn zetbaasjes vandaan moeten halen? Wie wil zich lenen voor het wilderiaanskarretje? Er is er daar maar eentje die aan de teugels trekt, blonde Geert…
Niet opnemen, zo’n poppenspeler die aan de touwtjes wil trekken. Die geen partij heeft, geen partijstructuur heeft en volstrekt zich “ongeloofwaardig maakt in zijn (nep)parlement”. Dat is pas nep.
Ik ben opstandig. Niet in de coalitie opnemen. En dat wil hij graag. Hij heeft het zelf compleet verziekt en ik hoop dat alle andere partijen beseffen dat je met die nep-parlementariër, want hij is, zegt hij lid van het nepparlement, niet kunt en niet moet willen samenwerken. Maar ja dat zal wel afhankelijk worden gesteld van de verkiezingen.
Ik overzie zijn puinhoop van woorden, gedachten ,onzinnig gebral. Ik word er inderdaad opstandig van.