De beslommeringen van een ligfietsende levensgenieter

“Lig” fietsen

Ligfietsen.
Oh, dat kan een heerlijke bezigheid zijn. Totdat: gladheid zijn intrede doet. Een fenomenaal gebruik van de remmen is absoluut overbodig.Vrijdag, het was niet eens de 13e, kun je nagaan, was ik op mijn liggertje naar mijn werk gereden. Sierlijk groet ik de vele vrolijke (ahum) mensen. Weinigen zijn in staat tot het produceren van een groet. De liefde verkild. Zeker als het lekker fris weer is, de koude uit de neusgaten slaat, de bronstige herten op de Veluwe inmiddels tot de ontdekking komen dat de nachtvorst hun activiteiten benaderd met een koude deken. Het is een bijzondere gewaarwording. Liefde verkild. Ook voor een ligfietser.
Was ik in de running mood, de wereld zag er toch best wel vredig uit deze morgen, kom ik mijn werkgemeente binnen. Ergens vlakbij de spoorwegovergang zie ik ineens een karretje van de gemeente rondschieten met strooigoed. Nu is het bijna Sinterklaas, maar kennelijk drong nog niet tot mijn grijze deeltjes door dat deze strooierij nog geen aanvang had genomen. Weldra kwam ik hard tot de realiteit. Een sierlijk bochtje. ’t Ja, Bredero zei het al: ’t Kan verkeren. Deze Pieter zegt: ’t Kan verkeerd gaan. Plat op mijn edele achterste delen doorkliefde ik het asfalt. Vlak bij nota bene, het huis der gemeente. Ze kunnen natuurlijk wel stadsallures hebben, maar ik verzeker u als je plat op je “kont� over de Woerdense dreven dendert dan ben je van die stadsallures niet (meer) gediend. Verwacht je dat ze bij het “stad�huis dan toch in ieder geval hadden gestrooid, nou dan kom je bedrogen uit. Ik kwam dus bedrogen uit.
Neen, ’t strooiwerk is niet meer wat het geweest is. Zelf als strooigoed fungeren is ook slecht voor je gezondheid.
Slecht voor je ligfiets.
Kosten? ’t Zal wel weer opnieuw een rib uit mijn –overigens behoorlijk gekneusde- lijf zijn. Volgende week maar eens kijken wat er nog valt te herstellen.
Eerst zelf weer herstellen…..
Ik ben er inmiddels wel van overtuigd dat ligfietsen met gladheid een levensgevaarlijke aangelegenheid wordt. Ik laat mijn fietsje: Staan!
Teleurgesteld neem ik kennis van de weersverwachting: gladheid met hier en daar een licht ongestelde ligfietser.
Of staat die term “lig�fietser niet op zichzelf?

Ps. Effe nadenken:
Wat is een tattoo op een “bilpartij?�
Antwoord:

billboard

Vorige

Aanleiding voor een weblog of “an me zole”

Volgende

Friese frisdrank of een frisse Friese drank

 1. Henjo Hoeksma

  En wat krijgt de rest als jij van je ligfiets valt op jouw bil?

  Een deuk van het lachen! 😉

  Makkelijk hoor: het weer de schuld geven! Je kan fietsen of je kan het niet!
  (Wie heb ik dat toch ooit horen zeggen???)
  🙂

  Vraag maar aan ma of ze er een kusje op geeft tegen de pijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén