De beslommeringen van een ligfietsende levensgenieter

Friese frisdrank of een frisse Friese drank

Ach wat kan een mens toch soms een dorst hebben. Soms zo’n zin in “iets lekkers�. Zeker nu de tijd van Sintergoedheiligman aanbreekt, gaan diepe verlangens bij een man door de maag. Zoals bij het laatste nieuws.
Een mens heeft zo zijn bezigheden. Ik heb mij weer eens achter het scherm gezet. Het kan soms een hele klus zijn, maar beter dan in de kroeg. Aan mijn broer heb ik voorgesteld om eens even de Gelderse provinciegrenzen te overschrijden. Hij woont iets dichter bij het Friese land en is dus dichter bij de mogelijkheid tot het vervullen van mijn wensen.
Zeker nu we de eindtijd van 2005 gaan naderen en dus de accijnzen weer met een flinke rotklap zullen worden verhoogd, acht ik een kleine hoeveelheid van dat gerstenat of haverextract of mout of zo, buitengewoon mooi staan in mijn kast. Het zal het ongetwijfeld nog veel beter doen in mijn glas. Het zal mij nog vele malen beter smaken in mijn mond. Nu ik dit zo schrijf kieperen al mijn speekselklieren een geweldige hoeveelheid vocht af. Vochtafdrijvend is dat spulletje. Wist je dat? Denk eens na: hoe zou een overheerlijke beerenburger van oude friese grond smaken…
Stil gaan zitten….
Ruk de neusgaten wijd….
En proef de veredelde smaak van meer dan dertig originele friese getrokken kruiden op sterk water……pffft. Men, dan krijg je spontaan hartkloppingen.
Zo gaat het overigens ook bij de gedachte aan de eerste Friese whiskey. Een Fries fris drankje of een fris Fries drankje?
.
Ennuh: wist u dat van een kenner uit Amsterdam, tja ’t is weer eens Amsterdam maar dat kan ik ook niet helpen, het cijfer 8,5 werd toegekend aan dit veredelde drankje? Nu het helaas tot meer dan grote spijt niet meer wordt geïmporteerd en ik dus volkomen achter het glas grijp, stel ik een ritje van mijn broer naar het Friese landschap zeer op prijs.

Ps. Hij deelde mee: ware broederliefde wacht. Hij gaat niet.

Vorige

“Lig” fietsen

Volgende

Nordic Walking 3

  1. Henjo Hoeksma

    Die friesche whiskey is inmiddels alleen nog in freisland te verkijgen las ik. Er was te weinig voorraad van voor de export…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén