“Zoek het gezelschap van oude mensen en hang aan de lippen der wijzen.”

Zo luidt deze tekst (ongeveer) Ziet u mij al hangen? Nou, ik verkeer regelmatig bij oude mensen. Maar indien u mij aanmechtig aan de lippen van een wijs mens ziet hangen dan moet u mij echt even roepen. Dat wil ik meemaken.
Het was nog niet geplaatst of van een lieve collega kreeg ik al een positieve reactie. Zij komt veel bij ouderen. Ze gaf aan dat er sommigen bij zijn die zoveel geweldige mooie verhalen kunnen vertellen. En dat klopt. Je komt ze ook op het werk wel tegen. Inmiddels heb ik overigens ook een heel aardige geschiedenis gevonden die ik afzonderlijk uit de doeken zal doen. Het was een ouder iemand die mij uit de schatten van het archief (zie onze website www.groenehartarchieven.nl) een pracht verhaal aan de hand deed. Ik zal in de categorie “verhalen uit de oudheid” wel eens een boekje open doen.