De beslommeringen van een ligfietsende levensgenieter

Muzikale wegloperij of weglopen waar muziek in zit!

Reeds meer dan een jaar, iedere week dat wij voor slechts twee uur per week, oefenen met ons koor hebben wij last van muzikale
activiteiten naast ons. Er is dan een dansgroep bezig met een veredelde vorm van hoempa muziek (om virtueeel vermoedelijk de mooiste bewegingen met heup , borst en bil -partij) te kunnen maken. De muziek staat, en ik zeg het met enige voorzichtigheid,
7,5 op de 10 keer te hard. Het is een dansgroepje van ongeveer 6 a 10 jongeren. Twee uur per week op de 168 uur die een week telt. UItgerekend op het moment dat wij als groep van 55 tot 60 personen al jaren op de donderdagavond van 8 tot 10 ’s avonds oefenen. Sterker, wij zijn mede op verzoek van dat kleine dansgroepje zelfs van zaal gewisseld om hen tegemoet te komen. Dus gedurende die twee uurtjes hebben wij overlast. Zeker als op zuiverheid, toonhoogte en dergelijke moet worden geoefend, is dit zeer irritant. Ten tijde van de jaarvergadering heb ik daarover vragen gesteld aan het bestuur. Wij huren een zaal voor muzikale ontwikkeling, bla bla bla, velen ergeren zich, hebben last, worden gestoord tijdens onze zanglessen door “de buren”. Het bestuur deelde volkomen deze opvatting en sprak zich uit hierover met de beheerder/verhuurder tot een oplossing te komen. We spreken ergens dit voorjaar.
Wat is er tot nu toe gebeurd? Nou dat bestuur overlegt en overlegt en overlegt….. De situatie is nu zo, dat er gemiddeld op zeg op de 10 avonden er met 7,5 (ik heb dit niet genoteerd maar dit zal het minstens wezen) een der bestuursleden tijdens de repetitie “eruit vliegt” waarna de muziek enige demping ondergaat en soms tijdens de
repetitie moet dit proces worden herhaald. Het is zelfs wel tot driemaal toe voorgekomen! Het polderen ging voort. De ergernissen bij diverse leden en natuurlijk de dirigent ook….
Afgelopen donderdagavond (24/11/05) was het opnieuw raak. Er was naast ons een
flinke herrie. Stellages die omvielen, lawaai, etc. Men was bezig met het opbouwen van een podium voor een of ander optreden….
De dirigent moest af en toe een riedel geluid weggeven om de spanning een beetje te laten wegebben… Gelachen werd er als boeren met kiespijn….
In de pauze heb ik mijn beklag maar eens gedaan bij de “barkeeper”
die er natuurlijk helemaal niets aan kan doen. maar ja, dat kan ik niet helpen. Gaat er bij ons iets fout, dan krijg ik van de “klanten” uiteindelijk op op mijn huid en moet ik het maar door en klaarspelen naar mijn baas. Ik heb de beste vent overigens zeer
nadrukkelijk kenbaar gemaakt dat hij de boodschapontvanger is en dat ik hem er niet persoonlijk op aan kijk..
Sommigen vonden dat ik dat niet kon maken. Maar iedereen is het er wel over eens dat het zo eigenlijk ook niet kan.
Ik heb zelf jaren als secretaris van een beheerscommissie gewerkt in de verhuur van dit soort lokaties, er ook in de Harmelense tijd veel mee te maken gehad bij schoolgebouwen etc. De beheerder moet gewoon de zaak oplossen. Hij moet zorgen dat er geen herrie is in die twee vaste uren van een vaste grootgebruiker die elk jaar vast staan. Op 168 uur in de week moet hij zorgen dat zoiets niet voorkomt, kwestie van plannen in het belang van de gebruikers.
Enfin, de pauze liep al wat uit want de dirigent had natuurlijk al niet al te veel zin (denk ik).
Wij zongen weer en ziedaar: naast ons werden even enkele gitaren of
andere instrumenten met de nodige bombarie gestemd! En zo hard dat
ik helemaal niets meer verstond. Daarvoor koop ik geen duur oorapparaat!
De dirigent maakt een of andere opmerking van nou ja laten we maar wat
“freubelen of zo” (geen letterlijk citaat, het kwam er wel op neer). Als gezapige figuren zat iedereen zich te ergeren, iedereen ziet dat het bestuur zich “niet al te hard” maakt voor die zaak, maar zich natuurlijk zelf ook ergert dat dit zaakje niet eens normaal kan worden opgelost, enfin: ik sta op en zeg: freubel maar lekker, maar zo hoeft het voor mij dus niet. En ik stap dus op.
Er werd mij gezegd: joh, blijf, we hebben er allemaal last van e.d…. Ik deelde daarop mee dat dat nu juist het probleem is en dat er “Dus niets aan werd gedaan and so on.â€?
Waarop de voorzitter “brulde” zonder dat het eigenlijk door de herrie zelfs goed verstaanbaar was: het is geen debat-avond of zo.
Zie je het voor je?
Pedro antwoordde: alle begrip hiervoor. Ik geef mijn opvatting over een vraag… Ik wens jullie verder een zeer genoeglijke muzikale avond en…weg was Pieter!
Zie je verbijstering voor je?

Vervolgens heb ik heerlijk met mijn hond in de redelijk forse wind een lekker stuk gewandeld.

En zo is het gekomen. Zo is het gegaan. Al zijn wellicht de woorden
niet geheel letterlijk, dat weet ik ook niet zo precies meer, maar de strekking was overduidelijk.That’s my story. En nu: ze zoeken het maar uit. Zaterdagavond heb ik tegen de voorzitter gezegd: je kunt nu ook inbrengen dat de mensen gaan weglopen……….. Ja toch? Iedereen baalt. Niemand doet er wat aan. Ik zag mijn kans schoon. En nu hebben ze tenminste iets om over te praten…
Hiermee is mijn “kwaad”wegloperij (dus een heel bewuste aktie om de zaak op schot te brengen) verklaard. Ik lig er niet van wakker.
Ik bedenk dat ik kennelijk ergens Fries bokkenbloed zal hebben. Friezen? Ach , soms denk ik dat het met leeftijd te maken heeft. Gewoon een beetje meer recht door zee. Niet langer de schijnheilige schlemiel gaan uithangen. Ik ben overigens helemaal niet van de club van doodgeschoten figuren… Fortuijn noch die van Goch waren en zijn nu eenmaal zeker niet mijn favorieten . In de trand van ” ik zeg wat ik denk, en ik doe wat ik zeg”. Dat laatste deel wens ik nog wel met 100% na te streven, maar ook hier geldt: “niets (on)menselijks is mij vreemd”. ’t Zal vast niet altijd lukken. Maar ik wens niet zonder meer mij maar even aan te sluiten bij “ik zeg wat ik denk” want een mensenhart, althans de mijne is toch ook arglistig. Ik vind zoiets eerlijk gezegd ook niet altijd “wijs”. Ik bid: oh Heer dat ik een wijs hart mag bekomen, en dat ik mij dan niet erger aan Uw wijsheid.

Ik bedenk dat hij vindt dat hij volkomen gelijk heeft. Ik bedenk dat de blatende schaapjes slechts blatende schaapjes blijven als ze niets anders doen dan mekkeren. Ik mekker niet. Ik toon waarachtig weer een beetje daadkracht.
En vindt men het overdreven, ach dan is het overdreven. Reken even uit hoeveel ergernis er ontstaat als uitgerekend op die vaste 2 uur van de 168 uur in een week, en geen stilte is in de nabije aangrenzende ruimten. Reken even uit hoeveel vrije ruimte er zou zijn naast die twee uur vaste avond….Volgens mij kun je dus 166 uur!! inplannen om herrie te maken. Hoeveel maal is dit eigenlijk het hele seizoen al verkeerd wordt gepland? Het is toch eigenlijk te gek voor woorden…
Maar okee, ik ga er verder niet op in……
> >
>
: Re: kwaad weglopen
>
> Ik vind persoonlijk wel dat je erg laat bent weggelopen… Dat had je
> al best wat eerder in het seizoen kunnen doen 😉
>

Vorige

Doordenkertjes 3

Volgende

nordic walking 5

47 Reacties

 1. Je kunt toch gewoon je huur inhouden? Je betaalt toch ook gewoon je contgributie? Moet je “ergerniskorting” doorvoeren.

 2. Master your hard!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Thank you!!!!!!!!!!

 3. I congratulate, what excellent post.

 4. Love your site man keep up the good work

 5. Thanks so much for posting this!

 6. Useful information shared..Iam very happy to read this article..thanks for giving us nice info.Fantastic walk-through. I appreciate this post.

 7. What a good post.I really can’t help myself but have to leave a comment.The outstanding blog that provides much knowledge for readers to learn from.It really have largely expanded my horizon. Many thanks!

 8. I completely agree and I just wanted to say that I really like your blog. Is it WordPress based?

 9. amazing stuff thanx

 10. This is a very valuable article. Do you mind if i translate it into Italian for my own viewers?

 11. Really great information. I¡¯m very glad to read this site. Thank you for writing informative posts.

 12. Thinking is easy, acting is difficult, and to put one’s thoughts into action is the most difficult thing in the world. Great Post!

 13. Hi webmaster, commenters and everybody else !!! The blog was absolutely fantastic! Lots of great information and inspiration, both of which we all need!b Keep ‘em coming… you all do such a great job at such Concepts… can’t tell you how much I, for one appreciate all you do!

 14. I don’t accept as true with this particular blog post. Nonetheless, I had searched with Bing and I have found out that you are correct and I had been thinking in the wrong way. Continue publishing high quality content similar to this.

 15. Youre so appropriate. Im there with you. Your blog is surely worth a read if everyone comes throughout it. Im lucky I did because now Ive got a complete new view of this. I didnt realise that this issue was so critical and so universal. You completely place it in perspective for me.

 16. I’m new to blogging and really enjoyed your website. I’m going to bookmark your blog and maintain checking you out. Thanks for sharing your website.

 17. Thanks for the post. Can you please email me few more ideas about this, I am really a fan of your website. Thanks, United States Post Office – West Omaha Station

 18. very good post, i definitely love this website, keep on itIt’s exhausting to search out educated folks on this topic, but you sound like you know what you’re speaking about! Thanks

 19. You actually wrote about a few curious points in this posting. I found it by searching Google and I’ve got to admit that I am currently subscribed to the website, it is very fine (:

 20. You actually covered a few interesting points on this page. I came across this article by using Msn and I have to confess that I am currently subscribed to the website, it is extremely fine (:

 21. very good put up, i certainly love this website, keep on itIt’s exhausting to search out knowledgeable folks on this subject, but you sound like you recognize what you’re talking about! Thanks

 22. cool post . it is rank pretty high on google !

 23. There is evidently a bundle to identify about this. I suppose you made some nice points in features also.

 24. I ran into this page on accident, surprisingly, this is a great website. The site owner has done a great job writing/collecting articles to post, the info here is really and helpful when i do research. You just secured yourself a guarenteed reader.

 25. I read a couple of sterling recommendations on.

 26. I totally accept as true with what you have mentioned. In fact, I browsed through your several other posts and I believe you happen to be totally right. Great job with this site.

 27. You made some Good points there. I did a search on the topic and found most people will agree.

 28. Merely wanna say that this is very beneficial , Thanks for taking your time to write this.

 29. Your articles are so functional on entertainment, really worth to read after a day of hard work. Maybe you will became a talent script editor.

 30. I have added this post to my bookmarks. Thanks

 31. Thanks for taking the time to discuss this, I feel strongly about it and love learning more on this topic. If possible, as you gain expertise, would you mind updating your blog with more information? It is extremely helpful for me.

 32. Excellent points altogether, you just gained a brand new reader. What would you suggest in regards to your post that you made a few days ago? Any positive?

 33. Have you ever considered adding more videos to your blog posts to keep the readers more entertained? I mean I just read through the entire article of yours and it was quite good but since I’m more of a visual learner,I found that to be more helpful well let me know how it turns out! I love what you guys are always up too. Such clever work and reporting! Keep up the great works guys I’ve added you guys to my blogroll. This is a great article thanks for sharing this informative information.. I will visit your blog regularly for some latest post.

 34. Good write-up, I¡¦m normal visitor of one¡¦s blog, maintain up the excellent operate, and It is going to be a regular visitor for a long time.

 35. Generally I do not read post on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to try and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite nice post.

 36. him conceive deployment this guidance online is a fantastic (save bring forward) impression. As others chandelier notorious, gifted sectional meetups is bad in any case you’re harmony the bulk, at best so you’ll cut the mustard pending reach planner larger spectator.

 37. I do love the way you have presented this issue and it does indeed supply me some fodder for consideration. Nevertheless, coming from what precisely I have observed, I just simply hope as other feed-back pack on that people today stay on point and not start on a soap box associated with some other news du jour. Yet, thank you for this fantastic piece and though I can not necessarily agree with this in totality, I respect the perspective.

 38. Great reportage!!! Thanks as greatly alee wholesome upon the biz newspaper, I is so agentive.

 39. Thank you for another great post. Where else could anybody get that kind of information in such an ideal way of writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the look for such information.

 40. I cant believe just how much of this I simply wasnt aware of. Appreciate bringing more information to this topic personally.

 41. Took me time to read all the comments, but I really enjoyed the article. It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commenters here! It’s always nice when you can not only be informed, but also entertained!Cheers!

 42. Your material is great. I love to read intelligent articles and this is one reading I have really enjoyed. There¡¯s no denying how much research you did for this content.

 43. This is a extremely helpful article. Do you mind if i translate it into french for my visitors?

 44. Of course, what a fantastic website and revealing posts, I surely will bookmark your site.Have an awsome day!

 45. You are a very smart person! 🙂

 46. This reminds me of something I saw a while back. Good stuff!

1 Pingback

 1. Joaquin Ejide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén