De beslommeringen van een ligfietsende levensgenieter

Doordenkertjes 4

Verklappen. Dat zou ik aan het eind van het jaar waar al die “wijsheden” uit de doordenkertjes vandaan kwamen. Nou, het is inmiddels het begin van het jaar. Veel heil en zegen en veel of weinig regen. ’t Is maar waar je behoefte aan hebt. Het jaar is inmiddels al begonnen. De tijd gaat ook net zo snel als de snelheid van het licht. Althans het licht van een jaar. Ik zal verder niet mijn licht laten schijnen over die redeneringen. Immers, ik wilde eigenlijk in die ene seconde proberen door te denken of ik die doordenkertjes zou verklappen. Nou is dat niet zo moeilijk als men denkt. Ik bezit hooguit wat eigenwijsheid, sommigen zullen dit volmondig erkennen en mij eigen wijsheid toedichten. Hoe dan ook, de wijsheden die in de doordenkertjes werden genoemd kwamen uit het boek “wijsheid van Jezus Sirach”. Er staan veel meer wijsheden in dan ik ooit kon bedenken. Er staan ook wijsheden in waar ik zo mijn ernstige bedenkingen bij heb. Dit zou echter leiden tot een lijdzaam “eigenwijsheden” bestaan en geestelijke hoogdraverij waar ik niet meer bij kan dus zal ik al die wijsheden maar kommentaarloos laten staan. Voor het nieuwe jaar kan ik u overigens best de wijsheden van Jezus Sirach aanbevelen. Het is gewoon effekes anders dan alle platvoersheid op de televeee.

Vorige

einde van 2005

Volgende

Doordenkertjes 5

  1. Undeniably believe that which you said. Your favorite reason seemed to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people think about worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén