kampeerplaats bij Tull en 't Waal

Kamperen.

Alleen kamperen met een tent is echt kamperen. Deze stelling wordt gelukkig lang niet door iedereen onderschreven. Wel wordt deze stelling door velen onderschreven. Deze stelling hang ik aan. Ik hang gelukkig niet aan de stelling, want dan krijg je een heel andere voorstelling veronderstel ik. Die tijd ligt al lang achter ons dat ze aan de schandpaal stelling werden vastgeklonken. Wil een mens een echte schandpaal zien dan kun je voor de grap eens kijken bij het stadsmuseum van Woerden. Daar is een schandpaal. Nou kun je daarover verder doordenken, maar ik wil niet voor paal staan, dus laat ik het daarbij. We zullen het hebben over kamperen.

In het Utrechtse hebben we heel mooie kampeerterreintjes. Je zou er om een plaatsje kunnen gaan vechten. Vroeger werd er ook veel gevochten, dan kom je bij het plaatsje Vechten. Zelf was ik in Tull en ’t Waal en ging daar met mijn

IMG_0065.JPG

tentje aan de haal. De schoonheid van dit tentje kun je natuurlijk in allle facetten zien. Klein, maar voor een nachtje bijzonder fijn. Kamperen in alle vrijheid. Kamperen bij een oude bunker die zo is ingericht dat je zelfs bij noodweer de noodzakelijke voorzieningen toch kunt krijgen. Zou je tent tegen de vlakte slaan, je zelf gaar bent gekookt in de verzengende hitte, de dorst niet meer lijkt te lessen? Ach, geen nood. Daar is een ruimte die jezelfs bij noodweer zou kunnen gebruiken. Een aanrader, dit mooie terrein langs de Lek. Maar feitelijk verklap ik nu al weer veel te veel. Dit plaatsje moet ik geheim houden. Meer zeg ik niet. Kijk naar de wondere foto’s. En geniet. In stilte.

kampeerplaats bij Tull en 't Waal