Zwerversbloed. ’t Kruipt over de aardkloot en gaat waar een ander niet vaak zal komen. Soms denk ik dat de lage bloeddruk mij parten speelt. Nergens zie ik meer een gat in. Niet in de heg noch in de steg. Zwerven wil ik, maar vanmiddag wilde ik ook een beetje zwerven en het werd een beetje zweven. Zweverig van aard zit ik nu uit mijn nek te kletsebessen. Een ander woord wens ik op dit virtuele scherm van mijn gedachtengang niet te gebruiken. Ben al lang blij dat ik eindelijk ook wat foto’s in mijn stukkies kan plaatsen. Zelf vind ik het een verbetering. Bent u die mening ook toegedaan? Dan ontdaan van alle emoties: laat het me weten. Vermoedelijk zal ik dan effekes lekker wat vaker achter het scherm zitten zweten. De verleidingen zijn ook zo groot. Ik heb prachtige oude foto’s in mijn bestand staan. Zeldzame plaatjes die door de renovernilisatie van de plaatselijke omgeving allang om zeep zijn geholpen.

Mooi dat je je eigen woordgebruik kunt toepassen overigens. Zonder van hogerhand te worden teruggefloten.

Gemeen natuurlijk om nu te beginnen over die oude foto’s! Maar mensen, binnenkort kunt ook ook zelf gaan genieten van heel oude plaatjes in het stadsmuseum van Woerden. Op 24 maart, ik mag het best verklappen, wordt een mooie fototentoonstelling geopend. De wereld van vroeger gaat open. De wereld van de vroegere zwervers op aard. Een straatbeeld waar je als zwerver best naar kunt verlangen. Serene rust zonder gemotoriseerd gedonder om je heen. De tijden van de zwervers van Herman de Man komen als het ware letterlijk op je netvlies te staan. Voor de prijs hoef je een bezoekje aan dat museum ook niet te laten, slechts € 2,50 voor een volwassen menspersoon (onafhankelijk van de geestelijke ontwikkeling). Ik verwijs graag naar mijn link van de Groenehartarchieven. Kijk zelf maar eens. Deze foto staat op de flyer/uitnodiging. Klik op de foto voor een vergroting.