De beslommeringen van een ligfietsende levensgenieter

Oude foto’s van Harmelen

Het heeft even geduurd. Maar ach, het is ook bijna een eeuw geleden dat onderstaande foto’s zijn gemaakt. Dankzij voortschrijdend inzicht, hulp van de webmaster!!!, kan zelfs deze digibeet wat meer maken van zijn weblog. Mensen die nu op de foto’s staan en die dit hadden gezien zouden zich nu helemaal de ogen uitkrabben. Dat ze het scherm halen anno 2006! Niet te geloven!

Wonderlijke beelden van een zeer rustiek dorp aan de Rijn. Harmelen. De tijd, hoewel onmogelijk, stond even stil. Sta ook even stil bij deze wonderschone plaatjes. Momenten van het verleden. Vastgelegd op celluloid en nu met bits en bites komen zelfs de historische beelden geheel tot leven. Stel u zelf even op als de fotograaf van toen. Drink het beeld op. Dan wilt u vast nog meer plaatjes zien. Dat kan. Mijn probeersel is kennelijk gelukt. Wilt u dus meer? Kijk maar op de groenehartarchieven. Hiernaast kunt u gewoon linken. Link is het niet. Leuk is het wel. Zo komt het vergane verleden weer tot leven. Heden kunt u op deze wijze kennismaken met het rustieke verleden van een rustig dorp aan de Rijn. Zelfstandig Harmelen. Maar ook dat is verleden. Er is een gezegde: vroeger was alles beter.

Deze foto’s onderschrijven in ieder geval wel een groot deel van deze stelling. Zelfstandig en rustig. Rustiek en vreedzaam. Ach, we noemen het misschien nu wel: vergane glorie.

dorpsstraatfoto die in de tentoonstelling komtdorpsstraatDe straatweg

Vorige

Zwerven 2

Volgende

Flikker

 1. Cecilia Schubert (nne Sterk)

  Great photos Pieter, Do you have any names of the people in the photos? My father was born there in 1916

 2. Hallo Cecillia. Look for: http://www.rhcrijnstreek.nl- fot’s from Harmelen

 3. f van veen

  In dit huis hebben wij de familie van veen van 1950 tot 1973 een slagerij gehad
  Toen is het gesloopt vanwege de sanering rondom de Nederlands hervormde kerk
  Wij bewaren er goede herinneringen aan.

 4. Beste familie van Veen.
  Kijk, daar doen we het voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén