IMG_0008.JPG

Bingo.

Neen, geen bingo-avond. Zo wild was het niet. Het was beschaafd. De opening werd door velen bijgewoond. Gewoon zoeken onder foto’s en vast kom je wel iemand tegen die er dus ook was. Wethouder Groeneweg wist van wanten. Om zo te zeggen, hij wist de weg van Woerden en de weg naar het stadsmuseum te “verkopen”. Nadat de inleidende en trotse beschietingen door Floor hadden plaatsgevonden, mocht de bestuurder van de stad zijn woordje doen. Hij maaide sommigen meteen maar even heel duidelijk de gras voor de voeten weg. Een wethouder c.q. bestuuder die het liefst het water van de Rijn weer door de Rijnstraat ziet lopen! Een collega merkte op dat de straatnaamcommissie meteen bijeen moet komen. Om de Rijnstraat opnieuw om te dopen in de Rijnweg. Wie het vat vatte het.

IMG_00061.JPGHoe dan ook, de aanwezigen luisterden vol overgave naar de gave overlevering van een enkele anekdote van de wethouder. IMG_0008.JPG Enfin, het museum is open! Welkom.

Luisterend publiekIMG_0003.JPGIMG_00021.JPG