De beslommeringen van een ligfietsende levensgenieter

RHC Rijnstreek en Lopikerwaard

Nou, eindelijk. Gelukt. Binnengehaald is de hap met oudheden. Het heeft wel even wat tijd gevergd. Maar wat is tijd op de schaal van de eeuwigheid? Wij krijgen de stukken van Ijsselstein, Oudewater en de gemeente Lopik nu ook onder beheer. En we zijn nu een echt “regionaal historisch centrum”.

In de toespraak van de burgemeester van Woerden werd hierbij stilgestaan. Ze staan dus: stil!

Vandaag werd de fantastische oorkonde ondertekend en bezegeld. De laatste zegel werd vandaag geplaatst. De rest hadden we al eerder voor elkaar gefabriekt. Een stinkend werkje, waaraan de nodige gevaren voor de gezondheid kleven. ’t Is echt niet altijd gevaarloos op het archief! Mijn directeur superieur meende te moeten opmerken dat het maar goed was dat “de arbeidsinspectie niet zag waar wij mee bezig waren”. En normaliter ga ik ook niet meer door het vuur voor mijn werkgever, maar deze week wenste ik er niet van te wijken. Ik zei dan ook, bezig met de lak en de plak, dat ik “er lak aan had”. Dit zo zijnde, maakte het geheel der dingen tot onderstaande akte. Waarvan akte zou ik zeggen, maar ik zeg er dit bij: mijn dierbare schoonzuster G. Hoeksma-Grift heeft zorg gedragen voor de fantastische beschrijving van de door mijn superieur aangeleverde tekst, voorzien van een sub superieur met aantekening der datum en onder de goedkeurende hand mijnerzijds van een zwikkie plakkaten die er onderaan zijn bevestigd. Al met al een fraai werkstuk dat in de annalen van het wereldwijde web niet mag worden vergeten. Opgeslagen voor de eeuwigheid.

Ook het historische besef van deze schrijver bracht de ondertekenenaars in vervoering doordat zij met een ganzenveder (een van mijn zeldzame artikelen die ik daarvoor met gebruikmaking van mijn loden inktpot ook nog eens ter beschikking heb gesteld) mochten bekrachtigen. De dames en heren bestuurders hebben zich letterlijk verbonden aan de akte van het RHC Rijnstreek en Lopikerwaard.

De medewerkers, want daar draait het feitelijk toch om, hebben dit met een -uiteraard- eenvoudige maar zeer voedzame maaltijd beklonken. En? Met geen druppel alcohol.

Hieronder treft u foto’s aan van de gepleegde handelingen. Eerst het echte oude handwerk.

.

Tekenen en goed voor een bijdrage aan het RHC.

Kijk eens wat een kunstwerk!

Tja, ze zitten er nu aan vast, Rob: MIssie is geslaagd!

Vorige

Ontmoetingen van een fietskampeerder

Volgende

Vakantie 2008 en de Hof van Eden

  1. I became prepared to locate this particular internet-site.I want to in order to with thanks in your time using this type of fantastic study!! I actually undoubtedly savoring every tiny part of this as well as You will find you actually added to view a glance at different belongings you text.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén