Ineens ging het door mij heen. Werk gever. En als je het neemt, dan neem je het als werk en ben je werknemer. En er zijn goede en slechte. Dit geldt voor zowel de gevers als de nemers.

Vandaag sta ik stil. Inderdaad. Ik sta er eens echt bij stil. Er zijn goede. In dit geval werkgevers. Vandaag reed ik in onze contreien rond op twee wielen. En ik kwam er toch weer heel wat tegen. En echt het waren de nemers. Van werk maar ook van een attentie van hun “werk”gevers. Dus die werkgevers geven niet alleen werk. Maar weten dat er mensen zijn die een gift verdienen. Zeer attent. Ze krijgen het. Ik zag ze fietsen en lopen met hun pakketten. Gelukkig, er zijn dus goede, attente, werkgevers. Wat is dat toch een heerlijke gedachte dat er werkgevers zijn die niet alleen maar werk geven maar ook attenties aan hun personeel.

En wat is nu mooier? Te geven of te ontvangen? Ik word er gewoon blij van.