De beslommeringen van een ligfietsende levensgenieter

Geslachts onderzoek

Je komt ze dagelijks in de studiezaal tegen. Mensen op zoek naar hun geslacht, nou ja, voorgeslacht. Neen, de meeste zijn niet van de slager, maar van familie van de onderzoekers. Genealogen zogenoemd. Pracht volk. Vaak bezig met hen die hen zijn voorgegaan. In de zekerheid dat ook zij eenmaal in de boeken zullen worden opgenomen. Tja, denk daar ook maar eens even over na.

Enfin, zelf hobbel ik natuurlijk ook door diverse geslachtsregisters. En registers van verslagenen. En van begrafenissen, al dan niet Pro Deo. Ook één om over na te denken. Ergens in de linken naar mijn voorgeslacht kwam ik ene Simon Luimstra tegen. En ergens is daar de link met het onderwijs. Vermoedelijk een onderwijsgevende. Dat komt nu eenmaal ook in mijn voorgeslacht voor. Niet in mijn nageslacht. Soms blijken de zaken gewoon uit de grafschriften. En er is ten aanzien van betrokkene o.a. beschreven:

D’ONTWIKKELING DER JEUGD, WIE

DAAR ZIJN KRAACHT AAN WIJDT;

WIJDT AAN EEN EDEL WERK ZIJN VLIJT.

DE GEEST, DIE HIER ZIJN NUT EENS

STICHTE,

LEEFT VOORT BIJ ´T NAGESLACHT

DAT HIJ VERLICHTE;

Nou, dat noem ik nu een verdichte geest. Waar geslachtsonderzoek al niet toe leidt.

Vorige

werkgever

Volgende

De onmogelijke mogelijkheid Tijd

  1. Per ongeluk ben ik op deze webpagina terecht gekomen, en ik vind het bijzonder dat je zo’n gaaf artikel hebt kunnen opschrijven over dit gespreksthema. En deze informatie is ook echt leerzaam geweest voor mij omdat ik zelf ervaringen heb gehad over dit onderwerp. Deze website over heeft me ook veel advies gegeven over dit onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén