Heerlijk. Gewoon je even niets aantrekken van allerlei adviezen. Gewoon lekker je ligfiets onder de bips schuiven. Rammen met die poten. Knetterhard het bochtje door en tot rust komen.

De contradictio in termines is pertinent een voortdurend gegeven. Zit de inkt in de pen mij niet in de weg, dan is het wel de olie in de kan. Knetterhard fietsen om tot rust te komen. Zou zomaar kunnen. Maar ik kan dat niet. Ik fiets op mijn Rolls Roys onder de ligfietsen. Al zullen er velen zijn die dit natuurlijk ontkennen. Ik ben een zondaar en ik heb deze zondaar lief. Zelfs op de kerstdagen kunnen we ons vermaken met een Sinner en ik, sinner, vermaak me soms wonderwel met de tweewielaangedreven blauweDSC00981schoonheid.

Schoonheid was ook om mij heen. Mooie wolkenluchten in dit jaargetijde. En op de ligfiets is je blik gewoon wat wijder

DSC00982Jammer dat ik mijn derde oog bijna heb uitgerukt. Gelukkig heb ik nog een tweede bril. Met wat knutselwerk verschaf ik zo mijn ogen de nodige soeplesse.  Scheelt heel veel pijn in de nek.Picture 13

Na wat poetswerk kan ik dit gewoon gebruiken.

Gebruikelijk is dat we bij dit soort bezigheden altijd onze kilometerstanden weergeven. Vergeef me, daar doe ik niet meer aan. Een ritje is een ritje. En al is het misschien een ritje van niks, voor niks gaat de zon op en kunnen we, op de eerste rij zittend op ons tweewielaangedreven vehikel zonder wegenbelastingplichtigheid gewoon genieten van de schoonheid om ons heen.

In dit geval zelfs in het gedistingeerde en verstikte werkgebied van mij, het Groene Hart.

Onderweg. Kijk altijd om je heen en op een ligfiets is het kijken een veel plezantere aangelegenheid dan op een bukkertje.  Je ziet veel meer.DSC00980

Hard ploeterend moet ik mijzelf t.z.t. eens gaan belonen met een driewieler, maar dan moet ik eerst voldoende kilometers hebben bezuinigd op de door energiehoudend vocht aangedreven kangeroo’s….en wat zal ik het Jagermannetje van dit kabinet een beste “poot uit moeten trekken” om geen accijnzen te betalen. Misschien houd ik dan op termijn inderdaad iets over voor zo’n trike…Maar mocht iemand nog ergens een tweedehandsje weten, dan is het zomaar een tip die ik kan gebruiken.