Vandaag is de rust weer teruggekeerd. De plooisleurhutcaravanbak staat voorlopig weer even in de stalling. Natuurlijk zijn er mensen onder ons die erg grote belangstelling hebben naar de eerste ervaringen. Zoals in het stukje hieronder stond, is de wagen voor het eerst even uitgeklapt op een wel heel erg winderig stukje Noord-Holland. Gewoon om te showen. Maar nu hebben we gebruik gemaakt van de faciliteiten in optima forma. Ik kan natuurlijk heel lyrisch gaan doen. Maar laat ik het simpel houden. Geweldig. Prettig om mee te rijden. Heel wat fijner dan een sleurhut. Hanteerbaar en heel snel op de plek te zetten zonder je een breuk te moeten duwen of zwaar te manouvreren. Dit kan ik met een hand. Wat lastig is ie wel om mee achteruit te rijden door de korte dissel. Het opbouwen is echt gewoon ook door ons te doen. Dus erg intelligent hoef je er niet voor te zijn. Er is dus nog hoop. Overigens is er op internet genoeg om op te bieden. Rapido Confort is comfortabel, intelligent ontwerp, te gebruiken door semi-caravanners. Ik zal alleen nog iets met de electra voor een waterpompje moeten doen, maar alles werkt verder prima. En ook waterdicht, want de eerste nacht hebben we inderdaad toch wel een beste bak hemelwater te drinken gekregen.

Opzetten: binnen tien minuten stond de bak uitgevouwen en verwachtingsvol te lonken naar een voortent. De voortent opzetten kostte ons geen moeite die noemenswaardig is. Dus zeg ik er verder ook niks over. Twee rascaravanners stonden op afstand met bewondering te koekeloeren en gaven ons na afloop een 10. En da’s meer dan dat er op mijn functiewaarderingsbedelbriefje staat. Daar krijg je het predikaataardbeving volgens de schaal van Richter nog niet mee benoemd. Dus, de wagen laat zich ook in gebruik gewoon heel goed gebruiken. Nu de directeur zelf met grote tevredenheid heeft geconstateerd dat dit ook nog eens het meeste leek op “kamperen” zeg ik het Bredero na: het kan verkeren. Voor zover ik nu beoordeel: geen verkeerde keus.

Wij stonden op De Bankenburg te Heerde. Zie www.debankenburg.nl. Ook dit is een aanrader. Foto’s? Volgen.kussens snijdenin uitgevouwen toestandhet keukenblok, zelf wel te installerenin vol ornaat op de blankenburg te Heerdeons ruime plekjezonsondergangDe Bankenburg